Ga naar de inhoud

ETAC-Project 2022

ETAC Project 2022

Bent u een hightech ondernemer die bezig is met uitdagingen omtrent thema’s als circulaire economie, energietransitie, woningbouw of sociale problematiek? Dan is wellicht het Emerging Technology & Art Carousel (ETAC) programma een goede manier om antwoorden te krijgen op uw vragen! 

Binnen dit programma worden ondernemers en kunstenaars op individuele basis aan elkaar gekoppeld, waarbij zij kort en intensief samenwerken aan innovatieve oplossingen voor een gekozen vraagstuk. Kunstenaars worden vaak gezien als vernieuwers en bedenkers van creatieve en bijzondere nieuwe ideeën. Kunst gaat over het creëren vanuit het niets – of het alles! Deze bijzondere manier van kijken naar de wereld levert vaak een belangrijke bijdrage aan innovaties bij technologische ontwikkelingen. 

Stadslab Eindhoven en Hogeschool Fontys gaan in 2022 van start met het ETAC-programma waar u nu aan deel kan nemen. Tijdens het programma verzorgen wij een specifieke koppeling van kunstenaar aan ondernemer. Ook de individuele samenwerking van de duo’s wordt gefaciliteerd en gecoacht. Het programma bestaat uit een hybride proces van online-informatie uitwisselen, twee fysieke werksessies en individuele ontmoetingen. De duur van het programma is verdeeld over 6 dagen.

Ons verhaal

Het initiatief van ETAC is ontstaan door de droom van René Paré. René heeft zich door de jaren heen gericht op de verbintenissen tussen de creatieve –en technologische sector. In juni 2021 heeft René contact gelegd met het Sociaal Innovatiecentrum (SIC) Smart Working, dat onderdeel is van de hogeschool Fontys. In samenspraak met René en het SIC is onderzocht hoe het ETAC-Project in 2022 kan worden georganiseerd en tevens hoe ETAC een blijvende plek binnen de samenleving kan krijgen. Door het spreken met verschillende belanghebbenden is het idee van een ETAC-Community geboren.

Ontmoet het team

René Paré

Directeur MAD emergent art center

Michel Starreveld

Consultant Smart Working

Sandra Mastboom

MAD innovatie expert

Fleur Donkers

Student toegepaste psychologie